Park on the Air (POTA)

Kleine uitleg POTA

Park on the Air, is een manier om zendamateurs buiten de shack ( ruimte in je huis waar je vandaan zend als gelicentieerde zendamateur) te krijgen.

Of te wel je pak je radio (zender) op, zorgt dat je een voeding hebt en een antenne en rijd, fiets loopt naar een park en zet alles op.

Daarvandaan zend je berichten uit “in the air” dit kan digitaal, CW en of spraak. elke gemaakt en gelogde contact is een die je in de logboek zet.

Na 10 contacten heb je het park “geactiveerd” en zou je door kunnen gaan naar de volgende park. of je blijft zitten en maak er nog meer :).

in mijn geval, ben ik net begonnen ( juni 2021) en heb mijn eerste park gehad maar niet kunnen activeren (5 stuks), dit kwam omdat de condities niet geweldig waren en ik letterlijk op een frequentie bleef zitten (14.160Mhz), terwijl je alle banden mag pakken en daarin alle frequentie (hoorde ik later via de facebook groep).

Zie de submenu’s apparatuur en parken